RESEPI SEMPERIT CHOC RICE SEDAP.

RESEPI KEK KOKO WALNUT SEDAP.
Resepi, Semeprit, Semeprit Choc Rice

Resepi kali ini ingin membawa anda ke satu resepi semperit choc rice yang sedap dan terbaru. Ramai yang inginkan resepi semperit choc rice ini kerana ianya amat jarang kita dengar dan rasa.

Di bawah ini adalah resepi semperit choc rice yang sedap dan lazat untuk hidangan hari raya nanti.

BAHAN-BAHANNYA : 
 
130 gm Mentega 
45 gm Gula Aising
135 gm Tepung Kentang
15 gm Susu Tepung
60 gm Tepung Gandum 
30 gm Tepung Jagung



CARA-CARA MEMBUAT SEMPERIT CHOC RICE.   

Ambil mentega dan pukul sehingga adunan menjadi gebu dan cantik. 
Ambil pula kesemua bahan-bahan yang lain di atas dan campurkan kesemuanya.
Adun semua bahan-bahan tadi hingga sebati dan menjadi doh. 
Kemudian anda boleh membentuk adunan anda tadi menggunakan acuan semperit. 
Selepas itu anda bakar adunan tersebut di dalam ketuhar bersuhu 160 'C selama 25 minit.
Siap sudah hidangan biskut semperit choc rice anda.

Hidangan ini akan menambahkan lagi keriangan di hati para tetamu anda.
Hidangan hari raya anda pasti akan nampak lain dari yang lain.

Selamat Mencuba
BAHAN-BAHANNYA.
 

260 gm mentega
800 gm gula
270 ml madu
375 ml telur
180 ml krim UHT
180 gm serbuk koko
380 gm tepung gandum
600 gm walnut


CARA-CARA MEMBUAT KEK KOKO WALNUT.
 

Pertama sekali ambil mentega dan campurkan dengan gula dan pukulkannya sehingga sebati.
Kemudian masukkan telur secara beransur-ansur dan pukul sekali lagi sehingga kembang.
Kemudian masukkan madu, krim UHT dan pukul sekali lagi selama 5 minit tanpa henti.

Memang banyak sekali acara pukul memukul untuk kek nie yer..
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk koko dan walnut.
Akhir sekali tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170 Celcius selama 60 minit.
Hidangan kek koko walnut anda telah pun siap.
- See more at: http://resepi-oh-resepi.blogspot.com/2014/07/kek-koko-walnut.html#sthash.YeDFTF5n.dpuf
BAHAN-BAHANNYA.
 

260 gm mentega
800 gm gula
270 ml madu
375 ml telur
180 ml krim UHT
180 gm serbuk koko
380 gm tepung gandum
600 gm walnut


CARA-CARA MEMBUAT KEK KOKO WALNUT.
 

Pertama sekali ambil mentega dan campurkan dengan gula dan pukulkannya sehingga sebati.
Kemudian masukkan telur secara beransur-ansur dan pukul sekali lagi sehingga kembang.
Kemudian masukkan madu, krim UHT dan pukul sekali lagi selama 5 minit tanpa henti.

Memang banyak sekali acara pukul memukul untuk kek nie yer..
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk koko dan walnut.
Akhir sekali tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170 Celcius selama 60 minit.
Hidangan kek koko walnut anda telah pun siap.
- See more at: http://resepi-oh-resepi.blogspot.com/2014/07/kek-koko-walnut.html#sthash.YeDFTF5n.dpuf
BAHAN-BAHANNYA.
 

260 gm mentega
800 gm gula
270 ml madu
375 ml telur
180 ml krim UHT
180 gm serbuk koko
380 gm tepung gandum
600 gm walnut


CARA-CARA MEMBUAT KEK KOKO WALNUT.
 

Pertama sekali ambil mentega dan campurkan dengan gula dan pukulkannya sehingga sebati.
Kemudian masukkan telur secara beransur-ansur dan pukul sekali lagi sehingga kembang.
Kemudian masukkan madu, krim UHT dan pukul sekali lagi selama 5 minit tanpa henti.

Memang banyak sekali acara pukul memukul untuk kek nie yer..
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk koko dan walnut.
Akhir sekali tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170 Celcius selama 60 minit.
Hidangan kek koko walnut anda telah pun siap.
- See more at: http://resepi-oh-resepi.blogspot.com/2014/07/kek-koko-walnut.html#sthash.YeDFTF5n.dpuf

Written by

Menyediakan pelbagai jenis resepi-resepi yang sedap dan lazat. Semuanya adalah percuma untuk anda semua yang meminati resepi masakan.

0 comments:

Post a Comment

Gallery

 

© 2013 RESEPI. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top