Google Image
Pelbagai jenis-jenis muffin yang ada sekarang. Terpulanglah kepada anda inginkan jenis muffin yang macam mana rupa, bentuk dan rasanya. Muffin coklat mentega juga tidak ketinggalan dengan rasanya yang sedap. Hari ini resepi akan berkongsi tentang resepi muffin coklat mentega.BAHAN-BAHANNYA:
3 sk baking powder
1/4 cwn gula
2 biji telur
2 sk esen vanilla
1 cwn susu segar
50 gm mentega cairkannya terlebih dahulu.
1/2 cwn coklat masakan juga dicairkan
CARA-CARA MEMBUAT MUFFIN COKLAT MENTEGA.
Masukkan gula di tengah-tengah tepung dan serbuk penaik.
Asingkan bahan-bahan ini dahulu.
Kemudian pukul telur dan esen vanilla, susu segar dan mentega cair.
Kemudian masukkannya ke dalam yang berisi serbuk penaik, tepung dan gula tadi dan gaul hingga sebati.
Jangan terlampau campurkan sangat yer.
Kemudian masukkan coklat cair ke dalam adunan tadi dan gaul secara perlahan-lahan bak dipupuk sang bayu.
Jika terdpat tepung berketul2 tidak rata biarkan. Jika kita terlebih2 sebatikan adunan, nanti adunan akan keras.
Bakar pada suhu 190 C selama 15-20 minit atau hingga muffin masak.
Sentiasa pantau muffin anda di dalam oven takut-takut dan rentung baru nak keluarkan.
Hidangan muffin coklat mentega anda telah pun siap dibina.
0 comments:
Post a Comment