BAHAN-BAHAN:
100 gm udang
100 gm sotong
5 biji bawang putih dikisar halus
10 biji bawang merah dikisar halus juga
5 gm kacang panjang yang dipotong mengikut kesesuaian anda
100 gm kobis
100 gm karot merah
1/2 biji bawang besar
4 sudu cili kering yang telah dikisar
3 helai daun limau purut
Minyak masak
Garam
CARA-CARANYA:
- Ambil bawang merah, bawang putih dan cili kering. Tumiskannya sehingga menjadi garing.
- Setelah garing masukkan sotong dan udang dan biarkan seketika.
- Setelah dibiarkan masukkan kacang panjang dan karot merah. Biarkan lebih kurang 2 hingga 3 minit hingga bahan tersebut masak sepenuhnya.
- Akhir sekali masukkan daun limau, bawang besar dan garam secukup rasa.
- Setelah betul-betul masak bolehlah dihidangkan juadah ini.
0 comments:
Post a Comment