KEK KOKO WALNUT.
KEK KOKO WALNUT |
BAHAN-BAHANNYA.
260 gm mentega
800 gm gula
270 ml madu
375 ml telur
180 ml krim UHT
180 gm serbuk koko
380 gm tepung gandum
600 gm walnut
CARA-CARA MEMBUAT KEK KOKO WALNUT.
Pertama sekali ambil mentega dan campurkan dengan gula dan pukulkannya sehingga sebati.
Kemudian masukkan telur secara beransur-ansur dan pukul sekali lagi sehingga kembang.
Kemudian masukkan madu, krim UHT dan pukul sekali lagi selama 5 minit tanpa henti.
Memang banyak sekali acara pukul memukul untuk kek nie yer..
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk koko dan walnut.
Akhir sekali tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170 Celcius selama 60 minit.
Hidangan kek koko walnut anda telah pun siap.
Para tetamu yang hadir pasti akan tersenyum lebar dan riang gumbira menikmati hidangan kek koko walnut anda.
Selamat Mencuba.
0 comments:
Post a Comment