KEK KOKO WALNUT.


KEK KOKO WALNUT.
Reaepi, KEK KOKO WALNUT.
KEK KOKO WALNUT
Assalamualaikum semua. Hari ini kita akan cuba membuat kek koko walnut. Resepi ini telah diberikan oleh rakan setugas saya iaitu Atul. Saya telah mencubanya dan mendapati rasanya memang marbeles dan mantap. Justeru saya ingin dengan anda semua resepi kek koko walnut ini.

BAHAN-BAHANNYA.
 

260 gm mentega
800 gm gula
270 ml madu
375 ml telur
180 ml krim UHT
180 gm serbuk koko
380 gm tepung gandum
600 gm walnut


CARA-CARA MEMBUAT KEK KOKO WALNUT.
 

Pertama sekali ambil mentega dan campurkan dengan gula dan pukulkannya sehingga sebati.
Kemudian masukkan telur secara beransur-ansur dan pukul sekali lagi sehingga kembang.
Kemudian masukkan madu, krim UHT dan pukul sekali lagi selama 5 minit tanpa henti.

Memang banyak sekali acara pukul memukul untuk kek nie yer..
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk koko dan walnut.
Akhir sekali tuangkan adunan tadi ke dalam loyang dan bakar pada suhu 170 Celcius selama 60 minit.
Hidangan kek koko walnut anda telah pun siap.

Para tetamu yang hadir pasti akan tersenyum lebar dan riang gumbira menikmati hidangan kek koko walnut anda.

Selamat Mencuba.

Written by

Menyediakan pelbagai jenis resepi-resepi yang sedap dan lazat. Semuanya adalah percuma untuk anda semua yang meminati resepi masakan.

0 comments:

Post a Comment

Gallery

 

© 2013 RESEPI. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top