Biskut coklat kacang hazel sememangnya menjadi kegemaran ramai orang. Ianya begitu menyelerakan dan menjadi menjadi salah satu hidangan yang akan dicari oleh ramai orang ketika berkunjung ke rumah pada hari raya nanti. Resepi-oh-resepi akan berkongsi dengan anda tentang resepi biskut coklat kacang hazel.
BAHAN-BAHANNYA:
185 gm gula
185 gm serbuk kacang hazel
90 gm coklat cair
Perisa Vanilla
CARA-CARA MEMBUAT BISKUT COKLAT KACANG HAZEL:
Kemudian masukkan kacang hazel dan coklat cair.
Masukkan perisa vanilla.
Gaul perlahan-lahan sehingga semuanya sebati.
Bentukkan dengan menggunakan paip bulat di atasa acuan.
Bakar suhu 160 Celcius selama 15 minit.
Selamat Mencuba
Sumber dari
Chef Ezamdin Sumadi
Pan Pacific KLIA
Majalah Seri Dewi & Keluarga
Ogos 2010
0 comments:
Post a Comment