Google Image
Sardin kalau digoreng ataupun digulai sudah tentunya sedap dan lazat kan? Kalau digoreng lepas tue kita makan bersama kuih jemput memang terangkat punya. Tengahari makan nasi bersama sardin goreng. Minum petang pula goreng sardin dicicah dengan jemput memang happening la minum petang tue. Hehehe... Kali ini kita cuba buat kerabu sardin pula yer.Bahan-Bahannya:
1 tin sardin tak kira apa brand pun
2 biji bawang besar dipotong nipis-nipis
5 biji cipi api
Garam
Jus limau nipis
Cara-Cara Membuat Kerabu Sardin.
Terlebih dahulu hancurkan sardin dengan sos nya sekali.
Gaulkan bawang besar dan cili api bersama ikan sardin yang telah dihancurkan tadi.
Kemudian masukkan pula garam dan jus limau nipis. Garam mengikut tahap kemasinan anda yer.
Jeng...jeng...jeng kerabu sardin anda telah pun siap dibina.
Kalau nak lagi terangkat simpan jer dalam peti ais.
Selamat Mencuba.
0 comments:
Post a Comment