Google Image |
BAHAN-BAHANNYA:
3 cawan tepung gandum
6 sudu besar serbuk koko
6 cawan oat
1 1/4 cawan gula halus
1 1/2 cawan minyak sapi
1/2 buku mentega
CARA-CARA MEMBUAT BISKUT OAT COKLAT.
Mula-mula sekali saulkan tepung, gula, oat dan serbuk koko sehingga betul-betul sebati.
Jangan lupa cairkan dulu mentega dengan minyak sapi terlebih dahulu.
Kemudian campurkan minyak sapi dan mentega.
Setelah dicampurkan kacau sehingga semuanya sebati.
Kemudian anda bentukkannya mengikut bentuk kegemaran anda.
Setelah itu barulah masukkan ke dalam oven suhu 200' C selama 30 ke 40 minit.
Keluarkannya setelah benar-benar masak dan kemudian biarkan sejuk.
Akhir sekali salutkannya dengan susu dan gula halus tadi.
Biskut Oat Coklat anda telah pun siap untuk hidangan.
Selamat Mencuba.
1/2 buku mentega tu berapa gram
ReplyDeletementega yg 250 gr atau yg 500 gr
ReplyDelete