BISKUT SEMPERIT CHOC RICE. |
BAHAN-BAHANNYA :
130 gm Mentega
45 gm Gula Aising
135 gm Tepung Kentang
15 gm Susu Tepung
60 gm Tepung Gandum
30 gm Tepung Jagung
CARA-CARA MEMBUAT SEMPERIT CHOC RICE.
Ambil mentega dan pukul sehingga adunan menjadi gebu dan cantik.
Ambil pula kesemua bahan-bahan yang lain di atas dan campurkan kesemuanya.
Adun semua bahan-bahan tadi hingga sebati dan menjadi doh.
Kemudian anda boleh membentuk adunan anda tadi menggunakan acuan semperit.
Selepas itu anda bakar adunan tersebut di dalam ketuhar bersuhu 160 'C selama 25 minit.
Siap sudah hidangan biskut semperit choc rice anda.
Hidangan ini akan menambahkan lagi keriangan di hati para tetamu anda.
No comments:
Post a Comment