Google Image |
BAHAN-BAHANNYA:
200gm lala
4 sudu sos tiram
4 sudu sos cili
4 ulas bawang putih yang dikisar
1 biji limau nipis (ambil jusnya sahaja)
1 sudu sos plum
50gm nenas
50gm timun
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji cili benggala merah yang dihiris halus
Garam
CARA-CARA MEMASAKNYA:
Seprti biasa ambil bawang putih dan cili boh dan tumiskannya hingga menjadi garing.
Kemudian masukkan timun, nenas, bawang besar dan cili benggala merah dan biarkan seketika.
Selepas itu anda masukkan pula lala, sos cili, sos tiram, sos plum dan jus limau nipis.
Setelah di campurkan semuanya anda masukkan garam mengikut citarasa anda.
Kulit lala akan terbuka apabila ianya telah masak.
Apabila telah masak sepenuhnya boleh lah anda hidangkan untuk keluarga anda.
Hidangan untuk tetamu pun ok jugak.
Mesti lepas nie semua tetamu anda akan suka bertandang ke rumah anda nanti. Hehehe...
Selamat Mencuba.
BAHAN-BAHANNYA:
200gm lala
4 sudu sos tiram
4 sudu sos cili
4 ulas bawang putih yang dikisar
1 biji limau nipis (ambil jusnya sahaja)
1 sudu sos plum
50gm nenas
50gm timun
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji cili benggala merah yang dihiris halus
Garam
CARA-CARA MEMASAKNYA:
200gm lala
4 sudu sos tiram
4 sudu sos cili
4 ulas bawang putih yang dikisar
1 biji limau nipis (ambil jusnya sahaja)
1 sudu sos plum
50gm nenas
50gm timun
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji cili benggala merah yang dihiris halus
Garam
CARA-CARA MEMASAKNYA:
- Ambil bawang putih dan cili boh dan tumiskannya hingga menjadi garing.
- Masukkan timun, nenas, bawang besar dan cili benggala merah dan biarkan seketika.
- Selepas itu masukkan lala, sos cili, sos tiram, sos plum dan jus limau nipis.
- Masukkan garam mengikut citarasa anda.
- Lala akan terbuka apabila masak.
- Setelah masak dan boleh lah dihidangkan bersama keluarga anda
BAHAN-BAHANNYA:
200gm lala
4 sudu sos tiram
4 sudu sos cili
4 ulas bawang putih yang dikisar
1 biji limau nipis (ambil jusnya sahaja)
1 sudu sos plum
50gm nenas
50gm timun
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji cili benggala merah yang dihiris halus
Garam
CARA-CARA MEMASAKNYA:
200gm lala
4 sudu sos tiram
4 sudu sos cili
4 ulas bawang putih yang dikisar
1 biji limau nipis (ambil jusnya sahaja)
1 sudu sos plum
50gm nenas
50gm timun
1 biji bawang besar yang dihiris
1 biji cili benggala merah yang dihiris halus
Garam
CARA-CARA MEMASAKNYA:
- Ambil bawang putih dan cili boh dan tumiskannya hingga menjadi garing.
- Masukkan timun, nenas, bawang besar dan cili benggala merah dan biarkan seketika.
- Selepas itu masukkan lala, sos cili, sos tiram, sos plum dan jus limau nipis.
- Masukkan garam mengikut citarasa anda.
- Lala akan terbuka apabila masak.
- Setelah masak dan boleh lah dihidangkan bersama keluarga anda
No comments:
Post a Comment