RESEPI BISKUT COKLAT BADAM.

RESEPI BISKUT COKLAT BADAM.
Resepi, Biskut Coklat Badam

Biskut Coklat Badam merupakan biskut kegemaran saya nie. Kalau masa hari raya pasti biskut ini menjadi salah satu biskut yang amat-amat saya cari. Kali ini kita akan berkongsi dengan resepi biskut coklat badam ini.

Bahan-Bahan:

125 gm mentega
75 gm gula aising
100 gm tepung gandum
3 gm serbuk penaik
50 gm susu tepung
50 gm badam yang telah dibakar
50 gm coklat cip

Cara-Cara Membuat Biskut Coklat Badam

Campurkan mentega dan gula aising dan pukul hingga sebati
Selepas itu masukkan tepung gandum, serbuk penaik dan susu tepung.
kacau bahan-bahan tadi menggunakan senduk kayu
Masukkan badam dan dan coklat cip.
Kacau sehingga semuanya rata.
Canai adunan tersebut dan buatlah acuan yang anda gemari.
Masukkan dalam oven suhu 200 C.
Biarkannnya selam 10 - 15 minit.
Setelah masak keluarkan dan sedia untuk dihidangkan.

Selamat Mencuba.

Resepi dari Majalah Rasa.

No comments:

Post a Comment