RESEPI BISKUT GAJUS BERCOKLAT.

RESEPI BISKUT GAJUS BERCOKLAT.

Biskut gajus bercoklat memang sedap dan lazat. Kebiasaan kita mendengar hanyalah biskut gajus sahaja. Hari ini resepi-oh-resepi akan mengajar anda memberi anda resepi biskut gajus bercoklat.g


BAHAN-BAHANNYA
120 gm Mentega
100 gm Gula Kastor
1 Biji Telur
75 gm Coklat Putih - dicairkan
250 gm Tepung
125 gm Cip Coklat
100 gm Kismis Emas - warna kuning
125 gm Kacang Gajus - ditumbuk kasar

CARA-CARA MEMBUAT BISKUT GAJUS BERCOKLAT:
Campurkan mentega dan gula kastor dan pukul sehingga lembut dan gebu.
Masukkan coklat putih yang telah dicairkan terlebih dahulu dengan tepung.
Gunakan teknik double boil untuk mencairkan coklat itu.
Kemudian masukkan kesemua bahan-bahan kering.
Gaulkan semuanya sehingga rata dan sebati.
Anda boleh membentuk mengikut acuan yang anda suka.
Masukkan dalam oven suhu 180 C selama15 minit.



SUMBER - Majalah Mingguan Wanita.




No comments:

Post a Comment