Google Image
Kebiasaan kita dengar biskut coklat. Apa kata kita tambah oat supaya menjadikan ia lebih berkhasiat. Biskut oat coklat sudah tentu akan menjadi antara biskut yang popular. Selain berkhasiat ia juga akan menjadikan jantung kita sihat.
BAHAN-BAHANNYA:
6 sudu besar serbuk koko
6 cawan oat
1 1/4 cawan gula halus
1 1/2 cawan minyak sapi
1/2 buku mentega
CARA-CARA MEMBUAT BISKUT OAT COKLAT.
Cairkan dulu mentega dengan minyak sapi terlebih dahulu.
Campurkan minyak sapi dan mentega.
Setelah dicampurkan kacau sehingga semuanya sebati.
Bentukkannya mengikut citarasa dan sukahati anda lah samada nak bulat ke lonjong ke petak ke...
Masukkan ke dalam oven suhu 200' C selama 30 ke 40 minit.
Setelah betul-betul masak anda boleh keluarkannya dan biarkan sejuk.
Akhir sekali salutkannya dengan susu dan gula halus tadi.
Selamat Mencuba
No comments:
Post a Comment